بررسی اثربخشی درمان هیجان مدار برای علائم افسردگی و دیسترس رابطه در زوجین تایوان

Exploring the effectiveness of emotionally
focused therapy for depressive symptoms
and relationship distress among couples in Taiwan: A single‐arm pragmatic trial


Chi‐Fang Tseng PhD1 | Andrea K. Wittenborn PhD1,2 |
Preston C. Morgan PhD3 | Ting Liu PhD4,5

چکیده:

این اولین مطالعه­ی اثربخشی زوج درمانی هیجان مدار برای علائم افسردگی و دیسترس رابطه در بین زوج های تایوان است. این کارآزمایی عملی نتایج بالینی 17 زوج را با استفاده از مدلسازی چندسطحی برای بررسی تغییرات در علائم افسردگی و دیسترس رابطه در طول درمان را ارزیابی میکند.

بیش از نیمی از شرکت کنندگان در ابتدای درمان به طور متوسط افسرده و پریشان بودند.

مدل چندسطحی، بغیر از یک افزایش جزئی در پایان درمان بطور کلی کاهش علائم افسردگی در طول زمان را نشان داد. اما هیچ تغییرات معناداری درمورد دیسترس رابطه در طول زمان مشاهده نشد.

از محدودیت های این مطالعه، تعداد کم جلسات درمان (حداقل 7 جلسه) و حجم نمونه کوچک (17 نفر) بود.

یک بحث جامع از یافته های این مطالعه، دیدگاه فرهنگی ارائه شد.

پژوهش های بیشتری برای بررسی اثربخشی زوج درمانی هیجان مدار در تایوان و آسیا نیاز است.

 

مقدمه:

زوج درمانی یک درمان موثر برای افسردگی و دیسترس رابطه است، این دو از رایج ترین مشکلاتی است که زوج و خانواده درمانگران درمان میکنند. درمان هیجان مدار یکی از مدلهای زوج درمانی مبتنی برا شواهد است و مطالعات نشان داده است که EFT میتواند علائم افسردگی و رضایتمندی رابطه را بهبود بخشد. بیشتر پژوهش های EFT در امریکای شمالی انجام شده است و پژوهشگران کمی EFT را در سایر مناطق جغرافیایی مثل اسیا بررسی کرده اند. درحالیکه درمانگران در اسیا ازجمله تایوان به طور چشمگیری در حال استفاده از EFT به طور عملی هستند اما هیچ مطالعه ای در مورد پیامدهای EFT در بین زوج ها در تایوان انجام نشده است. بنابراین هدف این مطالعه ارزیابی تجربی اثربخشی EFT در تایوان میباشد.

درمان هیجان مدار

یک متاآنالیز از 20 مطالعه­ی EFT با 332 زوج اثر درمان متوسط تا زیادی را برای دیسترس رابطه یافتند. همچنین اثرات درمان متوسط تا زیادی برای EFT در مقابل مداخلات زوج درمانی جایگزین یافتند. علاوه بر این یک متاآنالیز پیشین از از مطالعات EFT از سال 1999 تا 2017 دریافتند که بهبود رضایت از رابطه در طول درمان پس از پایان درمان نیز ادامه داشت. ویبی و همکاران دریافتند که زوج هایی که EFT دریافت میکنند رشد قابل توجهی در رضایت از رابطه در طول یک پیگیری دو ساله گزارش کردند.

EFT از سه مرحله تشکیل شده است: چرخه تنش زدایی- بازسازی موقعیتهای تعاملی- استحکام بخشی دستاوردهای درمانی. در مرحله اول درمانگران به دنبال تشخیص چرخه های تعاملی منفی هستند و به زوج ها کمک میکنند تا به احساسات ناشناخته ای که زیربنای تعاملات منفی آنهاست دسترسی پیدا کنند. در مرحله دوم درمانگران زوج ها را راهنمایی میکنند تا با شیوه ی هماهنگی هیجانی به یکدیگر پاسخ دهند و از همدیگر  حمایت کنند. در مرحله سوم درمانگران به زوج ها کمک میکنند تا راه حل های جدیدی را برای مشکلاتشان کشف و شناسایی کنند و تغییراتی را که ایجاد کرده اند یکپارچه کنند. تغییرات در EFT به دلیل تجربه های هیجانی تصحیح شده در درمان اتفاق میفتد. هنگامی­که درمانگران بتوانند به احساسات هریک از طرفین دسترسی پیدا کنند و نیازهای دلبستگی را که زیربنای چرخه های تعاملی منفی آنهاست شناسایی کنند، زوج ها میتوانند چرخه های ارتباطی مثبتی را ایجاد کنند.

 

طرح مطالعه:

این کارآزمایی بالینی عملی با هدف بررسی یک مداخله در شرایط معمول کار میکند که روی نمونه ای ناهمگن از شرکت کنندگان است که منعکس کننده تنوع دنیای واقعی زوج هایی هستند که به دنبال درمان هستند.

شرکت کنندگان:

همه شرکت کنندگان در این مطالعه زوج های دگرجنس خواه بودند با میانگین سنی 33 سال برای مردها و میانگین سنی 32 سال برای زن ها و طول عمر رابطه انها کمتر از 1سال تا 21 سال متغیر بود. 17 جلسه درمان برای مطالعه در نظر گرفته شده بود که تنها 41% از زوج ها جلسات هشتم به بعد را کامل کردند ( که حداقل طول درمان توصیه شده برای EFT میباشد.)

 

بحث و نتیجه:

نتایج تغییرات معناداری برای کاهش علائم افسردگی نشان داد ولی هیچ تغییری در کاهش دیسترس رابطه مشاهده نشد که یافته­ی غیر منتظره ای نسبت به پیشینه پژوهش بود. دلایل احتمالی این عدم تغییر در دیسترس رابطه میتواند شامل این باشد که زوج ها جلسات کافی ای برای درمان دریافت نکردند و همچنین به تنوع فرهنگی نیز میتوان اشاره کرد.

از آنجایی که هدف EFT ابراز هیجانات و به اشتراک گذاشتن نیازهای دلبستگی در روابط بین فردی است، لی دریافت که در فرهنگ چینی یک راه تنظیم هیجان مناسب، سرکوب هیجانات است و همچنین مردان چینی بیشتر از زنان، از راهبرد جداسازی یا فاصله گرفتن از موقعیت و افراد استرس زا استفاده میکنند که این در تضاد با هدف EFT که کاوش و ابراز احساسات است و این موضوع نشان دهنده انتظارات فرهنگی برای تنظیم هیجان را برجسته میکند. در نتیجه ممکن است درمانگران نیاز به استفاده از استراتژی های متفاوت و زمان بیشتری را برای دسترسی و گسترش تجربیات هیجانی و ابراز هیجانات خصوصا برای اقایون اختصاص دهند.

 

 

Marti~no Rodrıguez-Gonzalez
Universidad de Navarra and Universidade Santiago de Compostela
Maria Schweer-Collins
University of Oregon
Paul S. Greenman
Universite duQuebec en Outaouais
Marie-France Lafontaine
University of Ottawa
Maria-Dolores Fatas
Gabinete de terapia de pareja de Zaragoza
Jonathan G. Sandberg
Brigham Young University
This study seeks to validate the cross-cultural effectiveness of emotionally focused couple
therapy (EFT) training in a sample of Spanish-speaking clinicians. The 28-hr formalized

ANDRE DESSAULLES AND SUSAN M. JOHNSON
School of Psychology, University of Ottawa

WAYNE H. DENTON
Department of Psychiatry and Behavioral Medicine

Wake Forest University School of Medicine

 

برای دانلود مقاله اصلی به زبان انگلیسی رو فایل موردنظر کلیک نمایید

 

 

 

  • آخرین گروه درمانی‌ها

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *